Loading...

Θεραπεία με βλαστοκυττάρα

Θεραπεία με βλαστοκύτταρα για αναζωογόνηση των ωοθηκών – στειρότητα – εμβόλιο κολπικού οργασμού – επαναλαμβανόμενες αμβλώσεις – ολιγοσπερμία – ανικανότητα

Το πρόβλημα του μειωμένου αποθέματος των ωοθηκών (στειρότητα) μπορεί να αντιμετωπιστεί με θεραπεία με βλαστοκύτταρα χρησιμοποιώντας τα βλαστοκύτταρα του ίδιου του ασθενούς χωρίς κινδύνους και παρενέργειες.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις γυναίκες που πάσχουν από μειωμένο απόθεμα ωοθηκών. Το ποσοστό επιτυχίας της θεραπείας με βλαστοκύτταρα της μειωμένης ωοθηκικής εφεδρείας είναι 72% και άνω.

Οι περιπτώσεις για θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Το ωοθηκικό απόθεμα αναφέρεται στον αριθμό των ωαρίων στις ωοθήκες μιας γυναίκας. Μια γυναίκα με υψηλό απόθεμα ωοθηκών έχει μεγάλο αριθμό ωαρίων (ωοθυλακίων) στις ωοθήκες της.

Με την πάροδο της ηλικίας, ειδικά μετά την ηλικία των 35 ετών, το ωοθηκικό απόθεμα μιας γυναίκας, δηλαδή τα ωοθυλάκια (ωάρια) που παρέχουν τη γονιμότητα, αρχίζει να μειώνεται. Το γεγονός ότι ο αριθμός των ωαρίων είναι περισσότερο ή λιγότερος δεν δείχνει αν τα ωάρια της γυναίκας είναι επαρκούς ποιότητας για να γεννήσουν ένα υγιές μωρό.

Σε ασθενείς με δυσλειτουργία των ωοθηκών, οι ωοθήκες εμφανίζουν επίμονη χρόνια φλεγμονή με τεράστιο αριθμό λεμφοκυττάρων και μακροφάγων, επομένως η ακατάλληλη φλεγμονή προκαλεί ανώμαλη ωοθυλακιογένεση.

Ο λιπώδης ιστός παρέχει μια άφθονη πηγή κυττάρων στρωματικού αγγειακού κλάσματος (SVF) για άμεση χορήγηση και μπορεί επίσης να δημιουργήσει έναν σημαντικό αριθμό πολυδύναμων στρωματικών κυττάρων που προέρχονται από το λίπος (ADSCs). Πρόσφατα, τόσο τα SVF όσο και τα ADSC έχουν αποκτήσει ευρεία μεταφραστική σημασία στην αναγεννητική ιατρική.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ανάκτηση των ορμονικών επιπέδων, την ενεργοποίηση των ωοθυλακίων, την αγγειογένεση των ωοθηκών και τη λειτουργική αποκατάσταση.

Τα βλαστοκύτταρα είναι φυσικοί θεραπευτές που αποτελούν όλους τους ιστούς και τα όργανα του σώματός μας, έχουν την ικανότητα να μετατρέπονται σε κύτταρα που αγγίζουν και έχουν την ικανότητα να διαιρούνται χωρίς κανένα όριο και να αναγεννούν και να θεραπεύουν ολόκληρο το σώμα μας. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία της υπογονιμότητας στις γυναίκες.

Ποσοστό επιτυχίας

Το ποσοστό επιτυχίας της θεραπείας είναι ανάλογο με την ηλικία του ασθενούς, τη διάρκεια της νόσου και την κατάσταση του ασθενούς. Καθώς η νόσος μπορεί να προέρχεται από πρόβλημα στο ενδοκρινικό σύστημα, θα πρέπει να γίνονται όλες οι ενδοκρινολογικές εξετάσεις και εξετάσεις.

Ο αριθμός των κυττάρων που θα χορηγηθούν καθορίζεται ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του ασθενούς. Η θεραπεία πραγματοποιείται με τη χρήση μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων (που προέρχονται από τον λιπώδη ιστό του ίδιου του ασθενούς. Η θεραπεία του ασθενούς αποφασίζεται ανάλογα με την κατάσταση του ασθενούς.

Ο λιπώδης ιστός επεξεργάζεται χωρίς αλλοιώσεις και μετατρέπεται σε μικροεναιώρημα, το οποίο είναι άμεσα έτοιμο για χρήση σε ιστούς, ευνοώντας την επιδιόρθωσή τους. Σε ένα εναιώρημα 2 ml μπορούν να βρεθούν έως και 1.300.000 ζωντανά κύτταρα. Είμαστε οι μόνοι που χρησιμοποιούμε μια συγκεκριμένη συσκευή που εγγυάται τον αριθμό των βλαστοκυττάρων ανά ml. Επομένως, αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο αποτελεσματική από άλλες.

Το ποσοστό επιτυχίας στην αύξηση της ποιότητας ή/και του αριθμού των ωαρίων στην ωοθήκη είναι 72% και άνω.

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Μπορεί να εφαρμοστεί σε γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας εάν δεν υπάρχει ενδοκρινολογική πάθηση ή/και εάν η θεραπεία έχει ολοκληρωθεί και ο ασθενής δεν λαμβάνει ακόμη καμία κυτταρική θεραπεία ή ακτινοθεραπεία.

Αυτός ο τύπος θεραπείας συνιστάται σε περιπτώσεις:

  • Ολιγοσπερμία
  • Ανικανότητα
  • Αγονία
  • Οστεοπόρωση (η μείωση των επιπέδων οιστρογόνων τυπική της πρώιμης εμμηνόπαυσης θέτει σε κίνδυνο την υγεία των οστών)
  • Κατάθλιψη ή άγχος (σχετίζονται με τον κίνδυνο υπογονιμότητας και τη μείωση του επιπέδου των οιστρογόνων)
  • Καρδιακές παθήσεις (η πρώιμη απώλεια οιστρογόνων μπορεί επίσης να επηρεάσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων)
  • Διαδικασία ευεξίας
  • Θεραπεία κολπικού οργασμού, σε κάθε γυναίκα που αναζητά σεξουαλική ενίσχυση, ειδικά εάν υπάρχει χαμηλή επιθυμία, κολπική ξηρότητα ή ακράτεια ούρων
  • Σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων αμβλώσεων γιατί βελτιώνει την ενδομήτρια δεκτικότητα

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με βλαστοκύτταρα

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι:

  1. Αύξηση του επιπέδου AMH
  2. Μείωση των επιπέδων FSH
  3. Αύξηση των επιπέδων Ε2
  4. Βελτίωση του μεγέθους της ωοθήκης
  5. Αποκατάσταση της λειτουργίας των ωοθηκών
  6. Διέγερση του σχηματισμού ωοθυλακίων (αύξηση AFC)
  7. Επανάληψη της εμμήνου ρύσεως
  8. Αύξηση των ποσοστών εγκυμοσύνης

Share This Page!