Κολπική Αναζωογόνηση

Home
  ›  
Θεραπείες Υπογονιμότητας
  ›  
Κολπική Αναζωογόνηση
You are here:

Κολπική Αναζωογόνηση

Τα τελευταία χρόνια η έλλειψη επιθυμίας, η σεξουαλική δυσλειτουργία και απόδοση καθώς και η ακράτεια ούρων επηρεάζουν εκατομμύρια γυναίκες καθημερινά. Ανεξάρτητα από την ηλικία της γυναίκας, οι διαταραχές αυτές επηρεάζουν τις ζωές τους. Πολλοί παράγοντες εμπλέκονται στην διαταραχή της σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών, οι κυριότεροι από τους οποίους είναι ορμονικές, φυσιολογικές, ψυχολογικές και συμπεριφορικές αλλαγές. Άλλοι εμπλεκόμενοι παράγοντες είναι τα μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων, η κολπική ξηρότητα, χρόνια προβλήματα υγείας και το αυξημένο άγχος. Η κολπική αναζωογόνηση με τη μέθοδο του PRP αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης θεραπευτικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση των προαναφερθεισών διαταραχών. Η κολπική αναζωογόνηση μπορεί να συνδυαστεί με την αναζωογόνηση της μήτρας και των ωοθηκών στα πλαίσια μιας ολιστικής θεραπευτικής προσέγγισης.

Τι είναι το κολπικό PRP?

Το κολπικό PRP (Platelet Rich Plasma) περιλαμβάνει την έγχυση αυτόλογου πλάσματος, εμπλουτισμένου σε αιμοπετάλια στο ανώτερο τμήμα του εσωτερικού τοιχώματος του κόλπου και της κλειτορίδας, προκαλώντας τον πολλαπλασιασμό βλαστοκυττάρων που αναγεννούν / ανανεώνουν τοπικά τον ιστό. Οι αυξητικοί παράγοντες που απελευθερώνονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια του πλάσματος και εγχύονται στην περιοχή του κόλπου και της κλειτορίδας με τη μέθοδο του PRP, αυξάνουν την τοπική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης συμβάλλοντας στην πάχυνση του τοιχώματος και στην καλύτερη ενυδάτωση του κόλπου, ενώ παράλληλα τονώνουν την διέγερση που προκαλείται κατά τη σεξουαλική επαφή.

Που απευθύνεται το κολπικό PRP?

Σε οποιαδήποτε γυναίκα επιθυμεί την ενίσχυση της σεξουαλικής της διέγερσης, ειδικά σε περιπτώσεις όπου εμφανίζεται μειωμένη η επιθυμία για σεξουαλική επαφή, σε γυναίκες με αισθητή κολπική ξηρότητα και ασυνεχή διούρηση. Σύμφωνα με δημοσίευση του επιστημονικού περιοδικού: "Journal of Obstetrics and Gynecology, April 2011":
  • 10% (μία στις 10) των γυναικών υποφέρει από διαταραχές στη σεξουαλικής της διέγερση.
  • 5% (μία στις 20) των γυναικών υποφέρει από αδυναμία επίτευξης οργασμού κατά τη σεξουαλική πράξη.

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία?

Το PRP περιέχει υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων του αίματος και βιοενεργών πρωτεϊνών που ενεργοποιούνται με τη διαμεσολάβηση ακτίνων LASER απελευθερώνοντας αυξητικούς παράγοντες που είναι απαραίτητοι για τον σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία?

Η συνολική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων της αιμοληψίας, της επεξεργασίας του δείγματος και της έγχυσής του κατά την θεραπεία, διαρκεί περίπου μία ώρα.

Είναι επώδυνη διαδικασία?

Για την αποφυγή οποιασδήποτε αίσθησης ενόχλησης κατά τη διαδικασία, προηγείται μιας ελαφριάς μορφής νάρκωση, παρέχοντας επιπρόσθετα την δυνατότητα ταυτόχρονης θεραπευτικής παρέμβασης στις περιοχές των ωοθηκών, της μήτρας και του κόλπου.

Πόσο σύντομα είναι αισθητά τα αποτελέσματα της μεθόδου και πόσο διαρκούν?

Η άμεση αύξηση των τοιχωμάτων του κόλπου οδηγεί πολύ σύντομα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εφόσον το PRP είναι μια μορφή Αναγεννητικής Ιατρικής, ο σχηματισμός κολλαγόνου και ελαστίνης οδηγεί στην ταχεία πάχυνση και σύσφιξη του βλεννώδους επιθηλίου του κόλπου για διάστημα περίπου 14 μηνών.

Πόσο συχνά πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία?

Παρόλο που μία και μόνο θεραπεία διαρκεί έως και 14 μήνες, η επίδραση του PRP είναι παροδική. Συνήθως είναι απαραίτητη η επανάληψη της θεραπείας ένα χρόνο μετά. Όπως προαναφέρθηκε, το PRP είναι μια μορφή Αναγεννητικής Ιατρικής με αθροιστικά αποτελέσματα, οπότε επαναλαμβανόμενες θεραπευτικές δόσεις σε επιθυμητό διάστημα μικρότερο ακόμα και των 12 μηνών είναι απόλυτα ασφαλείς. Συνοψίζοντας, το αποτελέσματα του κολπικού PRP διαρκούν για περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ η χρήση της μεθόδου για αναζωογόνηση των ωοθηκών και της μήτρας μπορεί να διαρκέσει έως και 3-4 μήνες. Η πολύπλευρη θεραπευτική μας προσέγγιση θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε σημαντικά τη γονιμότητα, τη λίμπιντο, τη σεξουαλικής σας απόδοση και την ποιότητα της ζωή σας.
Σχετικό άρθρο: Αναζωογόνηση Ωοθηκών
Copyright © 2018 All Rights Reserved. Powered by OpenIT