Τα οφέλη της κολπικής αναζωογόνησης

Vaginal rejuvenation in Crete Fertility Centre.

Διάφορες γυναικολογικές επεμβάσεις είναι πλέον διαθέσιμες για τις γυναίκες, που φέρνουν ανακούφιση από την ταλαιπωρία, καθησυχασμό και άνεση. Η διαδικασία κολπικής αναζωογόνησης είναι μία από αυτές τις μοναδικές θεραπείες. Καλύπτει όλες τις πτυχές των επεμβάσεων αποκατάστασης για τον κόλπο, όπως σύσφιξη ή θεραπείες για την αύξηση της λίπανσης. Αυτές οι επεμβάσεις συνήθως πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων μετά τον τοκετό. Αυτές οι διαταραχές περιλαμβάνουν ακράτεια ούρων, έλλειψη λίπανσης και έλλειψη σφιξίματος στον κόλπο.

Καθώς τα προβλήματα μετά τον τοκετό μπορούν να επηρεάσουν την αίσθηση ευεξίας και σεξουαλικότητας μιας γυναίκας ή ακόμα και την αντιγηραντική της συμπεριφορά, η κολπική αναζωογόνηση ευνοεί όλο και περισσότερο. Σύμφωνα με μελέτες, το 40% των γυναικών βιώνουν ψυχολογική δυσφορία ως αποτέλεσμα της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, γι’ αυτό και πολλές επιλέγουν την κολπική αναζωογόνηση. Δεν υπάρχει μόνο μία προσέγγιση σε αυτό. Για τον έλεγχο αυτού, υπάρχουν ενέσεις, κρέμες, χειρουργικές επεμβάσεις και μη χειρουργικές τεχνικές.

Γιατί οι γυναίκες θέλουν κολπική αναζωογόνηση;

Επειδή ο κόλπος είναι ένας ελαστικός μυς, μπορεί να διευρυνθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και καθώς το άτομο γερνάει. Για ευνόητους λόγους, αυξάνεται κατά τον τοκετό γιατί η μητέρα χρειάζεται να σπρώξει το μωρό έξω. Οι ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία, ωστόσο, αποδυναμώνουν τους μυς και τους συνδετικούς ιστούς που τον περιβάλλουν. Ως αποτέλεσμα, ο κόλπος μπορεί να γίνει λιγότερο ελαστικός. Η έλλειψη οιστρογόνων μπορεί να προκαλέσει λέπτυνση των τοιχωμάτων του κόλπου, γεγονός που προκαλεί μετατόπιση της διαμέτρου. Ο όρος για αυτό είναι κολπική ατροφία. Οι γυναίκες θέλουν να επιστρέψουν εξαιτίας αυτής της χαλαρής αίσθησης, όπου η κολπική αναζωογόνηση μπορεί να βοηθήσει.

Προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους ή για αισθητικούς λόγους, οι γυναίκες μπορεί να υποβληθούν σε κολπική αναζωογόνηση. Δεδομένου ότι πολλές γυναίκες αναπτύσσουν ακράτεια από στρες μετά τον τοκετό, η κολπική αναζωογόνηση μπορεί να τις βοηθήσει. Πριν πάρει μια απόφαση, μια γυναίκα που το θέλει για αισθητικούς λόγους θα πρέπει να σκεφτεί γιατί το θέλει.

Τεχνικές Αναζωογόνησης Κόλπου

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε κολπική αναζωογόνηση: μη χειρουργικά και χειρουργικά.

Μη χειρουργικές επιλογές για κολπική αναζωογόνηση

Η μη χειρουργική διαδικασία κολπικής αναζωογόνησης έχει μια δημοφιλή τεχνική που πραγματοποιείται στο Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Αυτή είναι η κολπική αναζωογόνηση PRP. Το PRP, που είναι η συντομογραφία του Platelet Rich Plasma, εγχέεται στην κλειτορίδα και στο άνω τοίχωμα του κόλπου προκειμένου να διεγείρει την ανάπτυξη «νεότερου» ιστού και την επέκταση των βλαστοκυττάρων. Οι αυξητικοί παράγοντες που απελευθερώνονται από το ενεργοποιημένο PRP προκαλούν πάχυνση και επέκταση του κόλπου και του ιστού που περιβάλλει την κλειτορίδα, καθιστώντας ευκολότερη την τόνωση, ενισχύοντας τη σεξουαλική απόδοση και βελτιώνοντας την κολπική υγρασία.

Ερωτήσεις σχετικά με την κολπική αναζωογόνηση PRP

Ποιος μπορεί να είναι καλός υποψήφιος για θεραπείες PRP κολπικής αναζωογόνησης;

Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να κάνουν με ασφάλεια κολπικές θεραπείες PRP, ειδικά εκείνες που έχουν πυελικό πόνο, ακράτεια από στρες, κολπική πρόπτωση ή πυελική τάση. Αυτή η θεραπεία μπορεί να ενθαρρύνει το σχηματισμό κολλαγόνου σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, λειτουργώντας ως τεχνική αντίστροφης εμμηνόπαυσης. Η κολπική αναδιαμόρφωση επαναφέρει την αρχική αρχιτεκτονική του κόλπου όπως ήταν πριν την εμμηνόπαυση. Οι γυναίκες έχουν σημειώσει λιγότερη ενόχληση και καλύτερη λίπανση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Ποια βήματα περιλαμβάνουν τη διαδικασία;

Όταν συνδυάζεται με τη χρήση δέσμης λέιζερ, εάν είναι απαραίτητο, η υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων και βιοδραστικών πρωτεϊνών του PRP προκαλεί την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων που είναι ζωτικής σημασίας για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης κολλαγόνου και ελαστίνης.

Πόσο χρόνο απαιτεί η διαδικασία;

Χρειάζεται περίπου μία ώρα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία από τη συλλογή αίματος έως την επεξεργασία και την ένεση στην περιοχή θεραπείας.

Είναι μόνιμη αυτή η θεραπεία;

Αυτές οι διαδικασίες πρέπει να γίνονται κατά τη διάρκεια πολλών συνεδριών επειδή δεν είναι μόνιμες. Η κολπική αναζωογόνηση PRP είναι παροδική, παρόλο που μία μόνο θεραπεία μπορεί να δώσει αποτελέσματα για έως και 14 μήνες. Απαιτείται επανάληψη της διαδικασίας, συχνά ένα χρόνο μετά την προηγούμενη θεραπεία σας.

Χειρουργικές επιλογές

Η κολποπλαστική, η χειλοπλαστική και η αιδοοπλαστική είναι χειρουργικές επιλογές για κολπική αναζωογόνηση.

Κολποπλαστική

Ο κόλπος, ο οποίος μπορεί να χαλαρώσει με τη γήρανση ή τον τοκετό, σφίγγεται κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης. Η κολποπλαστική έχει προωθηθεί ως μια διαδικασία για την τόνωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης. Η αναισθησία χορηγείται τοπικά ή περιφερειακά για το χειρουργείο. Είναι δυνατή η σύσφιξη σε μισό ή σε όλο το μήκος. Το πλήρες μήκος είναι 7-8 cm βάθος. Επιπλέον, τυπικά περιλαμβάνεται περινεοπλαστική για την ανακατασκευή του περινέου. Το 66% των γυναικών πιστεύουν ότι η σεξουαλική τους ζωή έχει βελτιωθεί ως αποτέλεσμα αυτής της θεραπείας.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις παρενέργειες που περιλαμβάνουν αιμορραγία, μόλυνση τραύματος, δυσκοιλιότητα και ξηρότητα, για να αναφέρουμε μερικές. Αρκετές περιπτώσεις κολποπλαστικής περιλαμβάνουν:

  • Αποκάλυψη της κλειτορίδας: Σε αυτή τη διαδικασία αφαιρείται ο ιστός που καλύπτει την κλειτορίδα.
  • Επαναπαρθένα: Μπορεί να γίνει χειρουργική επέμβαση για να μοιάζει με την αρχική κατάσταση του παρθενικού υμένα πριν η γυναίκα κάνει σεξ. Ο παρθενικός υμένας σπάει την πρώτη φορά που μια γυναίκα κάνει σεξ.
  • Ενίσχυση του σημείου G: Θεωρείται ότι το μπροστινό τοίχωμα του κόλπου περιέχει το σημείο g, το οποίο είναι κρίσιμο για τη διέγερση και την τόνωση των θηλυκών. Για να τονωθεί η ευχαρίστηση της γυναίκας, εγχέεται κολλαγόνο σε αυτή την περιοχή.

Αιδοιοπλαστική

Ο όρος «αιδοιοπλαστική» αναφέρεται στην αναδιαμόρφωση του αιδοίου. Αυτό συνεπάγεται την αλλαγή του αιδοίου για να αποκτήσει μια συγκεκριμένη εμφάνιση.

Ερωτήσεις σχετικά με τις χειρουργικές επεμβάσεις

Ποιος είναι κατάλληλος για διαδικασία κολπικής αναζωογόνησης;

Μια υγιής γυναίκα που έχει τα παρακάτω προβλήματα μπορεί να χειρουργηθεί.

  • Όταν ασκείται ή συμμετέχει σε σεξουαλική δραστηριότητα, αισθάνεται πόνο ή πόνους.
  • Τα περίγραμμα των γεννητικών οργάνων της έχουν χαλαρώσει ή τεντωθεί.
  • Θέλει να κάνει τα γεννητικά της όργανα να φαίνονται καλύτερα.
  • Μετά τον τοκετό έχει λιγότερη αίσθηση κατά την επαφή.

Ποια είναι η χειρουργική διαδικασία για την κολπική αναζωογόνηση;

Πρώτα, ο ασθενής λαμβάνει αναισθησία. Εάν πρόκειται για κολποπλαστική, οι ιστοί του κολπικού τοιχώματος σφίγγονται με ράμματα μετά την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος.

Προτού αποφασίσω αν θα κάνω επέμβαση, ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνω στον γιατρό;

  • Η επέμβαση θα μειώσει την ικανότητά μου για οργασμούς;
  • Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει αυτή η διαδικασία;
  • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι, τόσο άμεσοι όσο και μακροπρόθεσμοι;
  • Θα υπάρχει λιγότερη αίσθηση στα χείλη ή στην κλειτορίδα μετά τη διαδικασία;
  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω ταμπόν και άλλα προϊόντα γυναικείας υγιεινής κάθε είδους;
  • Μπορεί το κάθισμα να επηρεάσει μελλοντικές εγκυμοσύνες και τοκετούς;

Αποτελέσματα Κολπικής Αναζωογόνησης

Μετά από αυτή την επέμβαση, μια γυναίκα θα αισθάνεται πιο άνετα κατά τη διάρκεια επίπονων δραστηριοτήτων ή σεξ. Οι γυναίκες θα αισθάνονται καλύτερους οργασμούς και θα υπάρχει περισσότερη λίπανση.

Η κολπική αναζωογόνηση μπορεί να ενισχύσει τη συμπεριφορά του κόλπου, ανακουφίζοντας τη γυναίκα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση της γυναίκας.

Ανακεφαλαίωση

Ο κόλπος μιας γυναίκας μπορεί να γίνει λιπαντικός, πιο σφιχτός και λιγότερο πιθανό να εμφανίσει ακράτεια από στρες μέσω της κολπικής αναζωογόνησης. Οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν κολπική αναζωογόνηση και για αισθητικούς λόγους. Λόγω της ακράτειας ούρων της, θα αναγκαστεί να ασχοληθεί με όλες τις σωματικές δραστηριότητες και να ζήσει τη ζωή στο έπακρο.

Μια κολπική αναζωογόνηση μπορεί να είναι μια απάντηση σε ορισμένα πραγματικά προβλήματα που έχουν οι γυναίκες. Ό,τι κι αν γίνει, καμία επέμβαση ή τεχνική δεν μπορεί να επαναφέρει ένα σωματικό συστατικό στην αρχική του κατάσταση όταν η γυναίκα ήταν 18 ετών. Επομένως, η κολπική αναζωογόνηση είναι μια εξαιρετική προσέγγιση για την αποφυγή ενόχλησης και ντροπής, αλλά πρέπει κανείς να γνωρίζει και να είναι σίγουρος για τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Το Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης έχει εξαιρετική εμπειρία στη χρήση PRP για κολπική αναζωογόνηση. Η κολπική αναζωογόνηση PRP είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων προβλημάτων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με άλλες θεραπείες prp, συμπεριλαμβανομένης της εμπλουτισμένης θεραπείας prp και της αναζωογόνησης των ωοθηκών, για πιο εμπεριστατωμένη αποτελεσματικότητα.

Share This Post