Εξωσωματική γονιμοποίηση: θάλασσα και ήλιος αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας

IVF is carried in Crete Fertility Centre with high success rates.

Οι καλοκαιρινές διακοπές στην παραλία αυξάνουν τις πιθανότητες τεκνοποίησης διαμέσου της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Aυτό αποδεικνύεται από μία μελέτη του πανεπιστημιακού νοσοκομείου San Raffaele του Mιλάνο σύμφωνα με την οποία χαμηλά επίπεδα βιταμίνης d αποτελούν παράγοντα στειρότητας.

Διακοπές στην παραλία των ασθενών που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση βοηθούν στην αύξηση των ποσοστών επιτυχίας. Πρόκειται για την ανακάλυψη μιας μελέτης που διενεργήθηκε στην πανεπιστημιακή κλινική ινστιτούτου San Raffaele του Μιλάνο σύμφωνα με την οποία τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης d αποτελούν παράγοντα στειρότητας. H συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Κατέδειξε πως οι γυναίκες με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης d έχουν σχεδόν τις μισές πιθανότητες κύησης διαμέσου της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε σχέση με εκείνες που έχουν φυσιολογικά επίπεδα (20 ng/ml, – 30 ng/ml συνιστώμενα).

“Οι τελευταίες”, όπως εξηγεί ένας από τους ερευνητές, “έχουν περισσότερες πιθανότητες να παράξουν ωάρια υψηλής ποιότητας και να παραμείνουν έγκυες σε σχέση με τις υπόλοιπες κατά συνέπεια η υπόθεση συνίσταται στο ότι η βιταμίνη d εμπλέκεται στην παραγωγή των ωαρίων καθώς και στην εναπόθεση αυτού στη μήτρα. Η βιταμίνη d είναι γνωστό ότι εκτός από τη διατροφική πρόσληψη συντίθεται από τον οργανισμό και μέσω της έκθεσης στον ήλιο κατά συνέπεια όλοι στη θάλασσα το καλοκαίρι.”

Share This Post