Ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για εξωσωματική γονιμοποίηση;

Ovarian rejuvenation is carried in Crete Fertility Centre with high success rates.

Η υπογονιμότητα είναι μια κατάσταση κατά την οποία μια γυναίκα δεν μπορεί να συλλάβει ακόμη και μετά από προσπάθεια για τουλάχιστον ένα χρόνο. Στην Ινδία, η υπογονιμότητα είναι ένα κοινωνικό ταμπού, παρά τις διάφορες θεραπείες που διατίθενται στον ιατρικό κλάδο.

«Η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) είναι μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες υπογονιμότητας που έχει φέρει ελπίδα στα ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της γονεϊκότητας. Ωστόσο, πριν επιλέξετε την εξωσωματική γονιμοποίηση, είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσετε ολόκληρη τη θεραπεία και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, ώστε να αποφασίσετε εάν την χρειάζεστε πραγματικά ή όχι», λέει ένας ειδικός.

Θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης – Μια τέλεια λύση;

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια μορφή υποβοηθούμενης αναπαραγωγικής τεχνολογίας (ART) όπου η γονιμοποίηση του ωαρίου λαμβάνει χώρα έξω από το σώμα και μόλις το ωάριο γονιμοποιηθεί, εισάγεται πίσω στη μήτρα.

Θεωρείται ως η πιο αποτελεσματική και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη θεραπεία για την καταπολέμηση της υπογονιμότητας. Παρά την αποτελεσματικότητά του, δεν κυοφορούν όλοι όσοι περνούν από τη διαδικασία. Είναι ένα λιγότερο γνωστό γεγονός που εξαργυρώνεται από πολυάριθμες κλινικές γονιμότητας και ιατρικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Επομένως, θα πρέπει να έχει κανείς μια δίκαιη ιδέα για το εάν είστε κατάλληλος υποψήφιος για εξωσωματική γονιμοποίηση ή όχι.

Ποιος πρέπει να πάει για εξωσωματική γονιμοποίηση;

Πρέπει να καταλάβει κανείς ότι η διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν είναι για κάθε υπογόνιμο ζευγάρι. Υπάρχουν ορισμένα κριτήρια και παράγοντες που καθορίζουν εάν είστε κατάλληλος υποψήφιος για εξωσωματική γονιμοποίηση ή όχι.

Γυναίκες με Σαλπιγγικά προβλήματα

Η διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης συνιστάται ιδιαίτερα για γυναίκες που έχουν ορισμένα προβλήματα όπως ουλές, κατεστραμμένες, φραγμένες και λείπουν σάλπιγγες.

Θα πρέπει να πάνε για εξωσωματική γονιμοποίηση καθώς η διαδικασία παρακάμπτει εντελώς τους σωλήνες και είναι λιγότερο επεμβατική σε σύγκριση με τις χειρουργικές θεραπείες.

Γυναίκες που παλεύουν με διαταραχές γονιμότητας

Η ενδομητρίωση και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) είναι κοινές διαταραχές γονιμότητας που εμποδίζουν τη γονιμότητα στις γυναίκες. Η εξωσωματική γονιμοποίηση τους έδωσε μια δίκαιη ευκαιρία να συλλάβουν επιτυχώς.

Εάν έχετε μη φυσιολογικούς κύκλους ωορρηξίας

Πολλές γυναίκες έχουν ακανόνιστο κύκλο ωορρηξίας που περιορίζει τη διαδικασία γονιμοποίησης. Μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης, τα υγιή ωάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν εγκυμοσύνη. Τα φάρμακα γονιμότητας επίσης ξεκινούν την ωορρηξία και δημιουργούν υγιή ωάρια τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αν οι γυναίκες έχουν ανθυγιεινά ωάρια

Σε αυτή την περίπτωση, οι γυναίκες πρέπει να χρησιμοποιήσουν ωάρια δωρητών που μπορούν να γονιμοποιηθούν επιτυχώς μέσω της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγικής Τεχνολογίας (ART) δηλαδή της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Σε περίπτωση ανδρικής υπογονιμότητας

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια ιδανική επιλογή εάν ο άνδρας σύντροφός σας είναι υπογόνιμος παρά το γεγονός ότι παίρνει φάρμακα γονιμότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γυναίκες που ήταν ανεπιτυχείς με IUI

Όσοι έχουν απογοητευτεί με τη διαδικασία ενδομήτριας σπερματέγχυσης ή IUI μπορούν να πάνε για την πιο προηγμένη θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Όταν άλλες θεραπείες ART αποτύχουν, η εξωσωματική γονιμοποίηση θεωρείται η καλύτερη λύση.

Γυναίκες με γενετικά προβλήματα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γυναίκες είναι επιρρεπείς σε κληρονομικές διαταραχές. Ο προεμφυτευτικός γενετικός έλεγχος (PGS) δίνει μια δίκαιη ιδέα εάν τα έμβρυα από εξωσωματική γονιμοποίηση έχουν οποιοδήποτε είδος χρωμοσωμικών ανωμαλιών. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί κανείς να βεβαιωθεί ότι εμφυτεύονται μόνο τα υγιή έμβρυα.

Ζευγάρι LGBT

Σε περίπτωση εγκυμοσύνης κατ’ απαίτηση και επιλογή, η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η καλύτερη επιλογή. Η LGBT κοινότητα και τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση για να εξασφαλίσουν επιτυχή εγκυμοσύνη χρησιμοποιώντας ωάρια/σπερματοζωάρια δότη.

Ανακεφαλαίωση

Κάποιος πρέπει να καταλάβει ότι η εξωσωματική γονιμοποίηση δεν είναι μια σίγουρη φόρμουλα για να συλλάβει ένα μωρό. Οι γυναίκες που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ωάρια δωρητών παρά το ότι έχουν ανθυγιεινά ωάρια ενδέχεται να μην συλλάβουν ακόμη και μετά από επαναλαμβανόμενες διαδικασίες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ζητήματα όπως οι όγκοι των ινομυωμάτων, η δυσλειτουργία των ωοθηκών, τα μη φυσιολογικά επίπεδα ορμονών και οι ανωμαλίες της μήτρας εμποδίζουν επίσης την επιτυχία της διαδικασίας εξωσωματικής γονιμοποίησης, ειδικά σε γυναίκες άνω των 37 ετών, καθώς η παραγωγή ωαρίων επιβραδύνεται.

Επομένως, συμβουλευτείτε έναν καλό ειδικό σε θέματα γονιμότητας που μπορεί να σας καθοδηγήσει και να σας προτείνει τους σωστούς τρόπους για να το κάνετε.

Published On: 21 Φεβρουαρίου, 2018Categories: Νέα

Share This Post