Η άσκηση μετά την εμβρυομεταφορά είναι καλή για την υγεία

Ovarian rejuvenation is carried in Crete Fertility Centre with high success rates.

Σε αντίθεση με τη θεωρία της υποχρεωτικής ανάπαυσης μετά από μεταφορά εμβρύου κατά τη διάρκεια ενός κύκλου εξωσωματικής γονιμοποίησης, μια νέα έρευνα αποκάλυψε ότι η επανέναρξη των καθημερινών δραστηριοτήτων και γενικά η άσκηση μετά την μεταφορά εμβρύου βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος στη μήτρα και στο σύνολο του σώματος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Η μεταφορά εμβρύου είναι ένα βήμα στη διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όπου τα έμβρυα τοποθετούνται στη μήτρα μιας γυναίκας για να επιβεβαιωθεί η εγκυμοσύνη. Το συμπέρασμα προέκυψε μετά από ανάλυση 450 ασθενών που αναζητούσαν θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης μεταξύ Ιανουαρίου 2016 και Οκτωβρίου 2016.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το 76 τοις εκατό των ασθενών, που ξανάρχισαν τις κανονικές τους δραστηριότητες μετά την μεταφορά εμβρύου, είχαν επιτυχή σύλληψη και τοκετό σε σύγκριση με αυτούς που ξεκουράστηκαν. Το υπόλοιπο 24 τοις εκατό είχε είτε προβλήματα στη μήτρα, την επένδυση του ενδομητρίου ή παλαιότερο ιστορικό επαναλαμβανόμενων αποβολών ή ορμονική ανισορροπία.

Οι γιατροί είπαν ότι ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους μεταξύ των ζευγαριών που υποβάλλονται σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι ο φόβος της αποκόλλησης του εμβρύου μετά την εμφύτευση στη μήτρα, εάν μια γυναίκα δεν κάνει ανάπαυση στο κρεβάτι.

Μαρτυρίες ερευνητών

«Τα ζευγάρια πρέπει να εκπαιδεύονται και να λένε ότι το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο με μεγάλη ακρίβεια και λογική. Το έμβρυο που μεταφέρεται στη μήτρα μετά την επέμβαση δεν μπορεί να βγει, είτε πρόκειται για φυσική εγκυμοσύνη είτε μέσω θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης».

«Μια γυναίκα μπορεί εύκολα να βγει από την κλινική αμέσως μετά την εμβρυομεταφορά χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, που συμμετείχαν στην έρευνα, οι σωματικές δραστηριότητες μια μέρα μετά τη μεταφορά βοηθούν επίσης στη μείωση του στρες.

Ένας άλλος ειδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση ζήτησε άμεση αλλαγή στις σωματικές συνήθειες των γυναικών που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση, καθώς το περπάτημα και άλλες πιο ελαφριές δραστηριότητες βοηθούν επίσης στην αντιμετώπιση του άγχους.

«Η ενθάρρυνση των ασθενών να ξαναρχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες αμέσως μετά τη μεταφορά τους βοηθά να αντιμετωπίσουν το άγχος της θεραπείας».

Δηλώνοντας ότι καθώς η διαδικασία της θεραπείας διαρκεί πάνω από δύο εβδομάδες για να επιβεβαιωθεί η εγκυμοσύνη, η οποία από μόνη της είναι μια τρομερή φάση για κάθε ζευγάρι, οι ειδικοί είπαν ότι σε μια τέτοια κατάσταση, εάν μια γυναίκα αναγκαστεί να κάνει ανάπαυση στο κρεβάτι, θα οδηγήσει μόνο σε κατάθλιψη. επιδείνωση του αποτελέσματος.

«Στόχος μας είναι πάντα να κρατάμε εμφανείς όλη τη διαδικασία και τις συνθήκες της διαδικασίας θεραπείας στους ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία», είπαν οι ειδικοί.

Πηγή : business-standard.com

Published On: 1 Αυγούστου, 2017Categories: ΝέαTags: ,

Share This Post