Εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα – γιατί να επιλέξετε την Ελλάδα για θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης;

Η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα που προσφέρει εκπληκτική θέα και πολλούς ενδιαφέροντες αρχαίους αρχαιολογικούς χώρους. Εκτός από δημοφιλής προορισμός διακοπών, έχει γίνει μια από τις κορυφαίες χώρες για ιατρικό τουρισμό τα τελευταία δύο χρόνια. Ένας τομέας της ιατρικής που αναπτύσσεται ταχέως είναι η θεραπεία γονιμότητας. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα λόγω των φθηνών τιμών, του υψηλού επιπέδου φροντίδας και των πολύ σύντομων χρόνων αναμονής για θεραπεία.

Κόστος εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ελλάδα

Η θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μία από τις 50 κλινικές της χώρας είναι πολύ προσιτή. Οι τιμές είναι συγκρίσιμες με αυτές στην Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Ουκρανία. Ένας μόνο κύκλος εξωσωματικής γονιμοποίησης με δικά τους ωάρια κοστίζει περίπου 3.000-3.500 ευρώ. Για ευνόητους λόγους, η δωρεά ωαρίων είναι πιο ακριβή. Στην Ελλάδα μπορείτε να κάνετε αυτό το είδος θεραπείας για περίπου 5.000-6.000 EUR. Θυμηθείτε ότι θα πρέπει επίσης να πληρώσετε για ταξίδια, διαμονή και φαγητό. Συνήθως οι ασθενείς πρέπει να μείνουν στο εξωτερικό για περίπου 10 έως 14 ημέρες για τη θεραπεία τους. Για να μειώσετε το κόστος επιλέξτε έναν έξυπνο χρόνο ταξιδιού. Το καλοκαίρι είναι η πιο ακριβή εποχή του χρόνου για να μείνεις στην Ελλάδα, επομένως είναι προτιμότερο να κάνεις θεραπεία την Άνοιξη, το Φθινόπωρο ή τον Χειμώνα.

Εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα – πτυχές δικαίου

Η ισχύουσα νομοθεσία για τις τεχνικές αναπαραγωγής στην Ελλάδα εκδόθηκε το 2005 από το Υπουργείο Υγείας. Είναι ένα από τα πιο φιλελεύθερα και φιλικά προς τον ασθενή στην Ευρώπη. Όλες οι διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάς ωαρίων και σπέρματος, είναι διαθέσιμες για γυναίκες κάτω των 50 ετών και για όλους τους άνδρες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Οι ανύπαντρες γυναίκες είναι επιλέξιμες για θεραπεία, αν και η περίπτωση για τα λεσβιακά ζευγάρια είναι πιο περίπλοκη. Εάν ένας σύντροφος δηλώσει ότι περνά από θεραπεία ως άγαμη γυναίκα και υπογράψει συμβολαιογραφική πράξη, τότε μπορεί να υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Όπως σε πολλές άλλες χώρες, η δωρεά ωαρίων και σπέρματος είναι ανώνυμη. Ένας δότης επιτρέπεται να έχει το πολύ 10 απογόνους. Ένα από τα μειονεκτήματα της εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι η PGD επιτρέπεται μόνο σε αδειοδοτημένα κέντρα και είναι πολύ περιορισμένη. Αν ψάχνετε για μια αξιόπιστη κλινική που προσφέρει εξωσωματική γονιμοποίηση με PGD, ρίξτε μια ματιά στις κλινικές γονιμότητας INVICTA στην Πολωνία.

Ασφάλεια και ποιότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ελλάδα

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεχωριστός ρυθμιστικός φορέας για τον έλεγχο των κλινικών γονιμότητας στην Ελλάδα. Είναι το ελληνικό Υπουργείο Υγείας που ελέγχει και επιθεωρεί όλες τις ελληνικές κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης. Οι επιθεωρήσεις πραγματοποιούνται χωρίς προειδοποίηση για να διασφαλιστεί ότι πληρούνται όλα τα πρότυπα. Για να είστε σίγουροι ότι επιλέγετε μια καλή κλινική για εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα, ελέγξτε αν έχει διαπίστευση και πιστοποιητικό ISO. Τα ποσοστά επιτυχίας για in vitro στην Ελλάδα δεν απαιτείται να υποβληθούν πουθενά, επομένως δεν υπάρχει επαλήθευση αυτών των αποτελεσμάτων. Ωστόσο, ορισμένες ελληνικές κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης υποβάλλουν τα αποτελέσματά τους στην ESHRE και συμμετέχουν σε ετήσια έρευνα που διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας.

Εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα – γιατί να την επιλέξω;

Η Ελλάδα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για εξωσωματική γονιμοποίηση επειδή η ποιότητα της θεραπείας είναι υψηλή, οι τιμές είναι χαμηλές και το νομικό πλαίσιο για τις τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι αρκετά φιλελεύθερο. Οι περισσότεροι γιατροί είναι έμπειροι και μιλούν άπταιστα αγγλικά, καθιστώντας την επικοινωνία εύκολη. Ένα άλλο σημαντικό ατού της εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν λίστες αναμονής για θεραπεία. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα ειδικά για τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η γονιμότητα μειώνεται με την ηλικία. Εάν αισθάνεστε ότι η IVF Greece είναι μια καλή επιλογή για εσάς – μην φοβάστε, το ταξίδι για θεραπεία δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο νομίζετε!

Πηγή : invictaclinics.com

Published On: 23 Μαΐου, 2016Categories: Νέα

Share This Post