Αντίστροφη γήρανση και γονιμότητα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Reverse aging and fertility treatments at Crete Fertility Centre

Ο όρος αντιγήρανση ή αντίστροφη γήρανση μπορεί να βρεθεί σε πολλά μέρη. Διαφημίσεις, περιοδικά life and fertility και σε πολλά άλλα σημεία. Στο τέλος, τι σημαίνει ο όρος αντιγήρανσης; Εδώ, θα πάρουμε μια λεπτομερή εικόνα του ορισμού της αντιγήρανσης. Θα συζητήσουμε επίσης πώς οι θεραπείες αντιστροφής της γήρανσης, όπως η αναζωογόνηση των ωοθηκών, προσανατολίζονται στη διατήρηση της γονιμότητάς σας βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να έχετε μια αντιγηραντική λύση για να αντιστρέψετε την εμμηνόπαυση και ότι η αναζωογόνηση των ωοθηκών είναι μια ισχυρή θεραπεία για την αντιστροφή της γήρανσης και της γονιμότητας.

Επαναπροσδιορισμός της Αντιγήρανσης

Για πολλούς, ο όρος αντιγήρανση φέρνει στο νου εικόνες μοντέλων μόδας ή θρύλους της πηγής της νεότητας. Για να κατανοήσουμε πραγματικά την αξία του αντιγηραντικού φαρμάκου, πρέπει πρώτα να αποκτήσουμε μια νέα προοπτική και να επαναπροσδιορίσουμε την «αντιγήρανση».

Ένας καλύτερος όρος για θεραπείες κατά της γήρανσης, όπως η αναζωογόνηση των ωοθηκών, η κολπική αναζωογόνηση και το εμπλουτισμένο prp θα ήταν η ζωτικότητα, καθώς σε αυτό επικεντρώνονται στην πραγματικότητα αυτές οι θεραπείες που υποστηρίζουν τη νεολαία. Σκοπεύουν να αυξήσουν τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου κατά την οποία αισθάνεται υγιής, ευκίνητος και ικανός να ζήσει τη ζωή στο έπακρο. Τελικά, τι νόημα έχει να ζεις περισσότερο αν δεν μπορείς να το απολαύσεις; Στην αναγεννητική ιατρική, οι θεραπείες αντιγήρανσης έχουν σχεδιαστεί για να επεκτείνουν την υγεία των κυττάρων, να επιδιορθώνουν τον κατεστραμμένο ιστό και να αναζωογονούν το σώμα για να αυξήσουν την ποιότητα ζωής.

Αντιμετώπιση της γήρανσης ως ασθένεια

Η πρόοδος στην επιστήμη, την έρευνα και την τεχνολογία μας έχει προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση του τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο σώμα καθώς γερνάμε. Οι διαδικασίες στο σώμα που μετατρέπουν το καύσιμο σε ενέργεια παράγουν υποπροϊόντα που προκαλούν φθορά των γύρω κυττάρων. Όπως ένα αυτοκίνητο παράγει καυσαέρια καθώς καίει βενζίνη, έτσι και το σώμα παράγει τη δική του μορφή εξάτμισης. Εσωτερικά υποπροϊόντα ή «καυσαέρια» μαζί με εξωτερικές τοξίνες προκαλούν φλεγμονή, οξειδωτικό στρες και βλάβες στο DNA, προκαλώντας τελικά πρόωρη γήρανση των κυττάρων. Η συσσώρευση κατεστραμμένων κυττάρων μπορεί να προκαλέσει διάσπαση των ιστών, χρόνια φλεγμονή και να βλάψει τη λειτουργία των γύρω κυττάρων. Αυτό το τοξικό περιβάλλον οδηγεί σε φλεγμονώδεις αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας δυνητικά καταστάσεις όπως καρδιαγγειακή νόσο, πόνο στις αρθρώσεις, προβλήματα κινητικότητας και θάνατο νευρωνικών κυττάρων που οδηγούν σε ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ.

Υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με το εάν η ίδια η γήρανση πρέπει να ταξινομηθεί και να αντιμετωπιστεί ως ασθένεια. Οι μοριακές διεργασίες που εμπλέκονται στη γήρανση παίζουν ρόλο σε όλες τις μορφές ζωής, όπως η υπογονιμότητα. Αυτή η νέα προοπτική έδωσε τη δυνατότητα στους γιατρούς να βρουν καινοτόμους τρόπους για τη θεραπεία και την αναστροφή της βλάβης που προκαλεί η γήρανση.

Υπάρχουν τώρα περισσότερες θεραπείες, φάρμακα και θεραπείες αναζωογόνησης διαθέσιμες από ποτέ με τη δύναμη να επιδιορθώνουν τις βλάβες που προκαλούνται από τη γήρανση. Ωστόσο, όσο περισσότερο επιμένει ο εκφυλισμός, τόσο πιο δύσκολο είναι να αντιστραφεί η βλάβη. Η χρήση θεραπειών κατά της γήρανσης, όπως η αναζωογόνηση των ωοθηκών, η κολπική αναζωογόνηση και η εμπλουτισμένη PRP που επιβραδύνουν ή αναστρέφουν τα υποπροϊόντα της πρόωρης γήρανσης είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παρατείνετε την υγεία σας και να βελτιώσετε την κατάσταση της γονιμότητάς σας.

Θεραπείες Αντιγήρανσης και πώς μας επηρεάζουν

Μόλις αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση του σώματός σας, υπάρχουν πολλές θεραπείες αντιγήρανσης διαθέσιμες στο Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης. Αυτές οι θεραπείες αναζωογόνησης μπορούν να σας βοηθήσουν στο ταξίδι για την επίτευξη της ιδανικής υγείας και γονιμότητας που μπορεί επίσης να οδηγήσει σε φυσική εγκυμοσύνη. Το να εστιάσετε στην ιδανική υγεία σας είναι μια σημαντική διάκριση γιατί το ταξίδι δεν είναι το ίδιο για όλους. Όλες οι θεραπείες αντιγήρανσης θα είναι πιο αποτελεσματικές όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με υγιεινές διατροφικές συνήθειες και τακτική άσκηση.

Αντιστρέψτε τη γήρανση και τη γονιμότητα

Η αναζωογόνηση των ωοθηκών είναι μία από τις τεχνικές που πραγματοποιούνται με σημαντική επιτυχία στο Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης.

Τα βλαστοκύτταρα μπορούν, υπό το κατάλληλο βιολογικό ερέθισμα, να μεταμορφωθούν σε οποιοδήποτε τύπο κυττάρου στο ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των αυγών. Η παρουσία βλαστοκυττάρων στις ωοθήκες και η μετατροπή τους σε ώριμα ωοκύτταρα (ωοκύτταρα) έχει αποδειχθεί σε ποντίκια από ερευνητές του Χάρβαρντ. Τα βλαστοκύτταρα έχουν επίσης αποδειχθεί ότι υπάρχουν στην ανθρώπινη ωοθήκη. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να μπορούν να μετατραπούν σε ωάρια από αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα λευκά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια του ίδιου του ατόμου που έχουν εγχυθεί στην ωοθήκη.

Οι ενέσεις αυξητικών παραγόντων, όταν χρησιμοποιούνται για πολλούς άλλους τύπους ιατρικών θεραπειών, γίνονται από το αίμα και τα κύτταρα του ίδιου του ασθενούς.

Μια άλλη θεραπεία αντιγήρανσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι η κολπική αναζωογόνηση. Μερικά από τα σημερινά ζητήματα είναι η απώλεια της επιθυμίας, η σεξουαλική δυσλειτουργία και η απόδοση ή η ακράτεια ούρων επηρεάζουν εκατομμύρια γυναίκες σε καθημερινή βάση. Ανεξάρτητα από την ηλικία που έχει μια γυναίκα, αυτοί είναι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή της. Η κολπική αναζωογόνηση αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης που έχει σχεδιαστεί για τη θεραπεία των προαναφερθέντων διαταραχών. Μπορεί, επίσης, να συνδυαστεί με θεραπεία αναζωογόνησης PRP μήτρας και ωοθηκών για μια πιο ολιστική προσέγγιση, όλα αυτά παρέχονται στο Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης.

Το μέλλον των θεραπειών κατά της γήρανσης

Καθώς η έρευνα συνεχίζεται και η κατανόησή μας για τη διαδικασία γήρανσης βαθαίνει, νέες και συναρπαστικές θεραπείες, φάρμακα και θεραπείες αναπτύσσονται συνεχώς για την αντιστροφή της γήρανσης και της γονιμότητας. Η εμπειρία μας στον τομέα της γονιμότητας έχει φανεί από τη μελέτη που έχουμε κάνει και έχει ήδη δημοσιευτεί. Περιλαμβάνει δεδομένα από το 2017 – 2018 και είναι η πιο εκτεταμένη μελέτη στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των ασθενών. Σε λίγο θα δημοσιευτεί η νέα μας μελέτη με δείγμα περίπου 500 ασθενών που θα αποδείξει τα νέα μας δεδομένα που είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικά και εξαιρετικά.

Επί του παρόντος, η προηγμένη μέθοδος Enriched PRP (EnPRP) έχει πραγματοποιηθεί στην κλινική μας με άμεση έγχυση πρωτεϊνών και αυξητικών παραγόντων στις ωοθήκες μετά από ειδική επεξεργασία και φυγοκέντρηση των αιμοπεταλίων.

Γήρανση με χάρη και υγεία

Τα οφέλη των μεμονωμένων θεραπειών αντιγήρανσης, όπως η αναζωογόνηση των ωοθηκών, η κολπική αναζωογόνηση και η εμπλουτισμένη prp είναι σημαντικά και εμφανή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης, ακολουθούμε μια πραγματικά εξατομικευμένη προσέγγιση στην αναγεννητική ιατρική και παρέχουμε εξατομικευμένες συστάσεις θεραπείας. Αυτά βασίζονται στο μοναδικό ιατρικό ιστορικό κάθε ασθενούς, τα δυνατά σημεία, τις αδυναμίες, τις προκλήσεις και τους στόχους υγείας, ευεξίας και εγκυμοσύνης.

Η διατήρηση της υγείας και της γονιμότητας είναι μια δυνατότητα. Έχετε μια ποικιλία αντιγηραντικών θεραπειών στη διάθεσή σας εάν θέλετε να βελτιώσετε τη ζωή και την κατάσταση της εγκυμοσύνης σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο που σας απομένει για να τη ζήσετε στο έπακρο.

Published On: 30 Νοεμβρίου, 2022Categories: ΝέαTags:

Share This Post