Loading...

Δουγλασιοσκόπηση (Κολπική Λαπαροσκόπηση)

H δουγλασιοσκόπηση (Fertiloscopy) προβλέπει με μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία (ενδεχομένως με βάση το γυναικολογικό δωμάτιο εξέτασης), μια σαφή διάγνωση των δύο βασικών αιτίων υπογονιμότητας κατά τρόπο που να δίνει τη δυνατότητα γίνει μια σωστή και λογική επιλογή πριν την έναρξη της θεραπείας της υπογονιμότητας. Επιτρέπει την πλήρη εξερεύνηση των μηχανικών παραγόντων στους οποίους οφείλεται η γυναικεία υπογονιμότητα.

Το δουγλασιοσκόπιο είναι ένα είδος λαπαροσκοπίου, τροποποιημένο ώστε να είναι κατάλληλο για κολπική εφαρμογή, το οποίο χρησιμοποιείται στη διάγνωση και θεραπεία της γυναικείας υπογονιμότητας.

Όταν οι ενδείξεις είναι σωστές, η δουγλασιοσκόπηση μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση της διαγνωστικής λαπαροσκόπησης. Ουσιαστικά χρησιμοποιεί κολπική προσέγγιση και απαιτεί σχετικά απλό εξοπλισμό. Επιπλέον, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία ή υπό καταστολή σε νοσοκομειακό περιβάλλον.

Μέχρι σήμερα, είναι ως επί το πλείστον μια διαγνωστική διαδικασία με περιορισμένες χειρουργικές δυνατότητες κυρίως σε βιοψίες, μικρής έκτασης, όπως λύση προσφύσεων και διάτρηση ωοθηκών. Ωστόσο η χειρουργική εφαρμογή της δουγλασιοσκόπησης είναι μια νέα τεχνική που φαίνεται ότι θα αναπτυχθεί στο κοντινό μέλλον.

H δουγλασιοσκόπηση είναι ο συνδυασμός των παρακάτω διαδικασιών:

  • Κολπική Υδρολαπαροσκόπηση
  • Χρωματική εξέταση των σαλπίγγων
  • Σαλπιγγοσκόπηση
  • Υστεροσκόπηση

Share This Page!