Loading...

Enriched PRP για Άνδρες – P-Shot

Enriched PRP στους άνδρες για βελτίωση της στυτικής δυσλειτουργίας και άλλες καταστάσεις – P-Shot

H στυτική δυσλειτουργία είναι μια κατάσταση που επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις σεξουαλικές συντρόφους τους, έχοντας αρνητική επίπτωση στην ποιότητα ζωής των ατόμων.  Ένα παροδικό επεισόδιο στυτικής δυσλειτουργίας δεν είναι αναγκαστικά σημαντικό και μπορεί να συμβεί στον καθένα. Αν, όμως, αυτό επαναλαμβάνεται ή είναι μόνιμο, θα πρέπει να αναζητηθεί το αίτιο και η λύση.

Η θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma), μία καινοτόμος και ασφαλής τεχνική βασισμένη στις αρχές της αναγεννητικής ιατρικής (Regenerative Medicine), περιλαμβάνει την εφαρμογή αυτόλογου πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια, που περιέχει μεγάλη συγκέντρωση αυξητικών παραγόντων και θρομβίνης, απευθείας στην πάσχουσα περιοχή. Η ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων απελευθερώνει πρωτεΐνες που λέγονται αυξητικοί παράγοντες. Αυξάνοντας την συγκέντρωση των αιμοπεταλίων με τη θεραπεία PRP στην περιοχή της βλάβης επιτυγχάνεται ταχεία αποκατάσταση λόγω της επουλωτικής αλλά και της αναγεννητικής δράσης τους, λόγω των αυξητικών παραγόντων τους.

Προκειμένου να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα της θεραπείας PRP, στο Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης ξεκινήσαμε πρόσφατα να εφαρμόζουμε μία πρωτοποριακή τεχνική, εμπλουτίζοντας και ενισχύοντας το PRP με επιπλέον αυξητικούς παράγοντες (Enriched PRP – EnPRP).

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της Enriched PRP – EnPRP θεραπείας είναι ότι περιέχει πάνω από 10 φορές υψηλότερη συγκέντρωση αυξητικών παραγόντων και κυτοκινών. Με την καινοτόμο αυτή τεχνική καταφέρνουμε να αποδομούμε τα αιμοπετάλια και να παίρνουμε απευθείας τους αυξητικούς παράγοντες και τις κυτοκίνες και να τους εγχύουμε απευθείας στην πάσχουσα περιοχή (πέος, όρχεις κτλ). Η θεραπεία Enriched PRP – EnPRP είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο αποτελεσματική και πιο αποδοτική από την θεραπεία PRP και έχει άμεσο και μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα (6-10  μήνες).

Enriched PRP για άνδρες με P-Shot

Μερικά από τα οφέλη των ενδοπεικών ενέσεων με Enriched PRP ή P-Shot είναι:

 • Αυξάνει την ροή αίματος στο πέος
 • Αυξάνει την σκληρότητα της στύσης
 • Αυξάνει την διάρκεια της στύσης
 • Αυξάνει την ηδονή, την αίσθηση και την ευχαρίστηση
 • Δεν έχουν παρατηρηθεί αλλεργικές αντιδράσεις, μιας και είναι το δικό μας βιολογικό υλικό
 • Ανώδυνη διαδικασία, καλά ανεκτή
 • Επιπλέον, συνεισφέρει στην αποτελεσματικότητα των φαρμάκων της στύσης ( PDE-5 αναστολείς φωσφοδιεστεράσης)
 • Ιδανική θεραπεία για άνδρες με Σακχαρώδη Διαβήτη και καρδιολογικά προβλήματα
 • Ικανοποιητικά αποτελέσματα σε άνδρες μετά από ριζική προστατεκτομή
 • Βελτιώνει τα συμπτώματα της νόσου Peyronie

Πώς γίνεται η διαδικασία;

 1. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή ελαφρά αναισθησία (μέθη).
 2. Από το χέρι αντλείται μικρή ποσότητα αίματος.
 3. Ακολουθώντας συγκεκριμένο πρωτόκολλο προκαλούμε ρήξη των αιμοπεταλίων και απομονώνουμε απευθείας τους αυξητικούς παράγοντες και τις κυτοκίνες (EnPRP), το οποίο εγχύουμε στο πέος (βολβοσηραγγώδη σωμάτια)

Η διαδικασία γίνεται με υπερηχογραφική καθοδήγηση,  είναι ασφαλής, μη χειρουργική και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Χρειάζονται περίπου 2-3 μήνες για να είναι εμφανές το πλήρες αποτέλεσμα και σε κάποιους ασθενείς μπορεί να χρειαστεί και 2η ή 3η έγχυση για να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα.

Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, η ενδοπεϊκή θεραπεία με Enriched PRP, η οποία ανήκει στο αναπτυσσόμενο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, αποτελεί μια ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία διάρκειας 6-10 μηνών. Συνιστάται μία συνεδρία συντήρησης ανά έτος.

Επίσης εγχύσεις βλαστικών κυττάρων που προέρχονται από τον λιπώδη ιστό του ασθενή παρουσιάζουν σαφή βελτίωση της στυτικής δυσλειτουργίας (πειραματικό στάδιο κλινικών δοκιμών).

Επίσης, σε περιπτώσεις ασθενών με μη αποφρακτική αζωοσπερμία, η έγχυση PRP στους όρχεις προκαλεί σε υψηλό ποσοστό σπερματογένεση και γεννήσεις υγειών παιδιών περίπου στο 11%.

Share This Page!