Νέα μελέτη με εκπληκτικά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση των ωοθηκών!

Το Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης είχε μία σημαντική επιτυχία καθώς μία νέα έρευνα του στον τομέα της αναζωογόνησης των ωοθηκών δημοσιεύθηκε σε εγνωσμένης αξίας διεθνές περιοδικό .

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η μελέτη μας με τίτλο “Intraovarian Platelet-Rich Plasma Injections: Safety and Thoughts on Efficacy Based on a Single Center Experience With 469 Women” δημοσιεύεται στο The Cureus Journal of Medical Science. Το Cureus είναι το ιατρικό περιοδικό Ανοιχτής Πρόσβασης για μια νέα γενιά γιατρών, ερευνητών και ασθενών.

Σε αυτή τη μελέτη, εξετάσαμε πώς η αναζωογόνηση των ωοθηκών επηρεάζει τις γυναίκες άνω των 35 ετών που είχαν τουλάχιστον μία ωοθήκη και ιστορικό υπογονιμότητας, ορμονικές ανισορροπίες, απουσία εμμηνορροϊκού κύκλου και πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια.

Τα αποτελέσματα της μελέτης παρατήρησής μας αποκάλυψαν ότι μια ενδοωοθηκική ένεση PRP σχετίζεται με εξαιρετικά βελτιωμένο ιστό και λειτουργία των ωοθηκών.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 469 γυναίκες, που είναι η μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων στον κόσμο μέχρι στιγμής, που εξετάστηκαν στον τομέα των θεραπειών αντιγήρανσης και γονιμότητας.

Το Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης πρωτοπορεί στον τομέα της θεραπείας αναζωογόνησης των ωοθηκών ξεκινώντας το το 2016, οδηγώντας μέχρι τώρα σε εξαιρετικά επιτυχημένα αποτελέσματα. Ο Δρ Ματθαίος Φραϊδάκης και η ιατρική ομάδα του Κέντρου Γονιμότητας Κρήτης πέτυχαν σε ένα πεδίο παγκόσμιας απήχησης, προσφέροντας σημαντική βοήθεια σε γυναίκες που πάσχουν από πρόωρη εμμηνόπαυση. Η μελέτη αυτή αποδεικνύει το έργο αιχμής που πραγματοποιείται στο Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης όχι μόνο στον αναπαραγωγικό τομέα του ανθρώπου αλλά και στον τομέα των θεραπειών αναζωογόνησης PRP.

Αναφέρετε αυτήν τη δημοσίευση: 2023 Fraidakis et al. Cureus 15(5): e38674. DOI 10.7759/cureus.38674

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: [pdf]

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσίευση στο: [Link]

Share This Post