Loading...

Κολπική Αναζωογόνηση – Orgasm Shot (O-Shot)

Τα τελευταία χρόνια η έλλειψη επιθυμίας, η σεξουαλική δυσλειτουργία και απόδοση καθώς και η ακράτεια ούρων επηρεάζουν εκατομμύρια γυναίκες καθημερινά. Ανεξάρτητα από την ηλικία της γυναίκας, οι διαταραχές αυτές επηρεάζουν τις ζωές τους. Πολλοί παράγοντες εμπλέκονται στην διαταραχή της σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών, οι κυριότεροι από τους οποίους είναι ορμονικές, φυσιολογικές, ψυχολογικές και συμπεριφορικές αλλαγές. Άλλοι εμπλεκόμενοι παράγοντες είναι τα μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων, η κολπική ξηρότητα, χρόνια προβλήματα υγείας και το αυξημένο άγχος.

Η κολπική αναζωογόνηση με τη μέθοδο του PRP αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης θεραπευτικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση των προαναφερθεισών διαταραχών. Η κολπική αναζωογόνηση μπορεί να συνδυαστεί με την αναζωογόνηση της μήτρας και των ωοθηκών στα πλαίσια μιας ολιστικής θεραπευτικής προσέγγισης.

Τι είναι το κολπικό PRP

Το κολπικό PRP (Platelet Rich Plasma) περιλαμβάνει την έγχυση αυτόλογου πλάσματος, εμπλουτισμένου σε αιμοπετάλια στο ανώτερο τμήμα του εσωτερικού τοιχώματος του κόλπου και της κλειτορίδας, προκαλώντας τον πολλαπλασιασμό βλαστοκυττάρων που αναγεννούν / ανανεώνουν τοπικά τον ιστό. Οι αυξητικοί παράγοντες που απελευθερώνονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια του πλάσματος και εγχύονται στην περιοχή του κόλπου και της κλειτορίδας με τη μέθοδο του PRP, αυξάνουν την τοπική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης συμβάλλοντας στην πάχυνση του τοιχώματος και στην καλύτερη ενυδάτωση του κόλπου, ενώ παράλληλα τονώνουν την διέγερση που προκαλείται κατά τη σεξουαλική επαφή.

Τι είναι η κολπική αναζωογόνηση με Enriched PRP

Προκειμένου να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα της θεραπείας PRP, στο Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης ξεκινήσαμε πρόσφατα να εφαρμόζουμε μία πρωτοποριακή τεχνική, εμπλουτίζοντας και ενισχύοντας το PRP με επιπλέον αυξητικούς παράγοντες ( Enriched PRP – EnPRP).

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της Enriched PRP – EnPRP θεραπείας είναι ότι περιέχει πάνω από 10 φορές υψηλότερη συγκέντρωση αυξητικών παραγόντων και κυτοκινών. Με την καινοτόμο αυτή τεχνική καταφέρνουμε να αποδομούμε τα αιμοπετάλια και να παίρνουμε απευθείας τους αυξητικούς παράγοντες και τις κυτοκίνες και να τους εγχύουμε απευθείας στην πάσχουσα περιοχή. Η θεραπεία Enriched PRP – EnPRP είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο αποτελεσματική και πιο αποδοτική από την θεραπεία PRP και έχει άμεσο και μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα.

Που απευθύνεται το κολπικό PRP

Σε οποιαδήποτε γυναίκα επιθυμεί την ενίσχυση της σεξουαλικής της διέγερσης, ειδικά σε περιπτώσεις όπου εμφανίζεται μειωμένη η επιθυμία για σεξουαλική επαφή, σε γυναίκες με αισθητή κολπική ξηρότητα και ασυνεχή διούρηση. Σύμφωνα με δημοσίευση του επιστημονικού περιοδικού: “Journal of Obstetrics and Gynecology, April 2011”:

  • 40% (4 στις 10) των γυναικών υποφέρει από διαταραχές στη σεξουαλικής της διέγερση, αλλά μόνο 1 στις 10 απευθύνεται σε ειδικό γιατρό.
  • 5% (μία στις 20) των γυναικών υποφέρει από αδυναμία επίτευξης οργασμού κατά τη σεξουαλική πράξη.

Οι γιατροί σχεδόν στο σύνολο τους προτείνουν ορμονικές θεραπείες ή ψυχοθεραπείες, παραγνωρίζοντας τον κυρίαρχο ρόλο του κλειτοριδικού συστήματος.

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία

Το PRP περιέχει υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων του αίματος και βιοενεργών πρωτεϊνών που ενεργοποιούνται με τη διαμεσολάβηση ακτίνων LASER απελευθερώνοντας αυξητικούς παράγοντες που είναι απαραίτητοι για τον σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η συνολική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων της αιμοληψίας, της επεξεργασίας του δείγματος και της έγχυσής του κατά την θεραπεία, διαρκεί περίπου μία ώρα.

Είναι επώδυνη διαδικασία;

Για την αποφυγή οποιασδήποτε αίσθησης ενόχλησης κατά τη διαδικασία, προηγείται μιας ελαφριάς μορφής νάρκωση, παρέχοντας επιπρόσθετα την δυνατότητα ταυτόχρονης θεραπευτικής παρέμβασης στις περιοχές των ωοθηκών, της μήτρας και του κόλπου.

Πόσο σύντομα είναι αισθητά τα αποτελέσματα της μεθόδου και πόσο διαρκούν

Η άμεση αύξηση των τοιχωμάτων του κόλπου οδηγεί πολύ σύντομα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εφόσον το PRP είναι μια μορφή Αναγεννητικής Ιατρικής, ο σχηματισμός κολλαγόνου και ελαστίνης οδηγεί στην ταχεία πάχυνση και σύσφιξη του βλεννώδους επιθηλίου του κόλπου για διάστημα περίπου 14 μηνών. Δρα αποτελεσματικά στην αναζωογόνηση της περιοχής με νέα κύτταρα, την νευρική αναζωογόνηση της περιοχής και τελικά την αύξηση της σεξουαλικής ευχαρίστησης.

Πόσο συχνά πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία

Παρόλο που μία και μόνο θεραπεία διαρκεί έως και 14 μήνες, η επίδραση του PRP είναι παροδική. Συνήθως είναι απαραίτητη η επανάληψη της θεραπείας ένα χρόνο μετά. Όπως προαναφέρθηκε, το PRP είναι μια μορφή Αναγεννητικής Ιατρικής με αθροιστικά αποτελέσματα, οπότε επαναλαμβανόμενες θεραπευτικές δόσεις σε επιθυμητό διάστημα μικρότερο ακόμα και των 12 μηνών είναι απόλυτα ασφαλείς. Συνοψίζοντας, το αποτελέσματα του κολπικού PRP διαρκούν για περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ η χρήση της μεθόδου για αναζωογόνηση των ωοθηκών και της μήτρας μπορεί να διαρκέσει έως και 3-4 μήνες.

Η πολύπλευρη θεραπευτική μας προσέγγιση θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε σημαντικά τη γονιμότητα, τη λίμπιντο, τη σεξουαλικής σας απόδοση και την ποιότητα της ζωή σας.

Σχετικά άρθρα: Αναζωογόνηση ωοθηκών | Αναζωογόνηση ενδομητρίου | Enriched PRP

Share This Page!